Basisschool

Uniek, autonoom en ondernemend, dat zijn onze leerlingen. 


Vanaf vier jaar oud gaan kinderen naar de basisschool. Ieder kind leert op zijn of haar eigen manier. Het kan dus voorkomen dat een kind van vier tot zes graag nog af en toe meespeelt bij de kleuters, of dat een peuter van drie al toe is aan momenten in de kleuterklas. De ruimtes van de peuters en kleuters bevinden zich in Het Kristal naast elkaar, waardoor we deze uitwisseling makkelijk mogelijk maken.  Wat leer je? 

  • Wij laten je jouw talenten zoveel mogelijk ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat je deze talenten kunt laten zien aan de buitenwereld. Want dat maakt ieder kind uniek. Of dat nu rekenen is of taal (zingen bijvoorbeeld) of bouwwerken maken. Jij krijgt ruimte voor je eigen sterke punten, zo blijft naar school gaan leuk.
  • Als je bij ons op school hebt gezeten, weet je wat zelfverantwoordelijk leren is. Zo kun je zelf je werk plannen en indelen.
  • Wij leren je om met elkaar om te gaan. We werken veel samen, zo krijg je als kleuter een ouder maatje die jou wegwijs maakt. En als je dadelijk ouder bent, word je zelf een maatje voor een jonger kind.
  • Op De Wilgenhoek zeggen we: samen uniek. Werken aan je eigen talenten, maar niet in je eentje. We doen het met z'n allen.
  • We leren je een ontdekkende en onderzoekende houding aan. Jij durft straks op de middelbare school je vragen wel te stellen.


Met eigen ogen zien hoe dat eruitziet? 

Neem contact op voor een afspraak dan leiden de kinderen van uit de bovenbouw u graag rond.


Het onderwijs op Het Kristal wordt verzorgd door Jenaplanschool De Wilgenhoek.